Ce să știi despre salpingectomie


Ce să știi despre salpingectomie

salpingectomia este îndepărtarea chirurgicală a unuia sau a ambelor tuburi uterine. Aceste tuburi oferă o cale pentru ca un ou să călătorească dintr -un ovar la uter, unde poate fi fertilizat.

Un medic poate recomanda o salpingectomie din diferite motive, inclusiv o sarcină ectopică. De asemenea, aceștia pot sugera procedura ca mijloc de contracepție sau pentru a reduce riscul de cancer ovarian.

Continuați să citiți pentru a afla despre scopurile unei salpingectomii și a ceea ce implică procedura, precum și despre riscurile și recuperarea.

Scopul salpingectomiei

Un medic poate recomanda eliminarea unuia sau a ambelor tuburi uterine din următoarele motive:

Eliminarea ambelor tuburi uterine împiedică sarcina eliminând oul Mijloace de a ajunge la uter.

sarcină ectopică

O sarcină ectopică apare atunci când un ou fertilizat implanturi în altă parte decât în ​​interiorul uterului.

dacă implantând într -un Fallopian tub, un chirurg poate fi nevoit să îndepărteze tubul pentru a preveni ruperea și a provoca sângerare care poate pune viața în pericol.

Aflați mai multe despre sarcina ectopică aici.

Prevenirea cancerului ovarian

Teoria actuală despre modul în care se dezvoltă cancerul ovarian este că începe într -un tub uterin. De acolo, mulți medici cred că celulele canceroase călătoresc în ovar.

Dacă o persoană are un risc ridicat de cancer ovarian, medicul lor poate recomanda o salpingectomie pentru a o reduce.

Un raport medical a constatat că femeile cu un risc ridicat de a dezvolta cancer, cum ar fi cele cu mutații ale genei BRCA, au fost cu 40% mai puțin susceptibile să dezvolte cancer ovarian, comparativ cu femeile care aveau un risc regulat, în urma îndepărtării ambelor tuburi uterine.

Tratament pentru cancer

Un medic poate recomanda eliminarea anumitor organe ginecologice, inclusiv unul sau ambele tuburi uterine, un mijloc de tratare a unor tipuri de cancer. sugerează, de asemenea, salpingectomia ca tratament pentru alte afecțiuni ginecologice, cum ar fi endometrioza sau o infecție severă.

Citiți despre semnele timpurii ale cancerului ovarian aici.

abordări la salpingectomie

Un chirurg poate efectua o salpingectomie unul dintre cele două moduri. Aceștia pot face o incizie deschisă în abdomen, într -o procedură numită laparotomie.

sau, pot folosi laparoscopie, care este o abordare minim invazivă care implică introducerea instrumentelor în incizii mici în abdomenul inferior.

Chirurgii pot efectua, de asemenea, salpingectomie alături de alte proceduri. De exemplu, acestea pot face acest lucru în timpul cezarianului la femeile care au optat pentru salpingectomie ca metodă de contracepție.

Procedura poate varia și implică eliminarea organelor suplimentare. Exemple de aceste abordări includ:

salpingectomie parțială

Aceasta implică eliminarea unui tub uterin. Poate fi abordarea potrivită pentru o sarcină ectopică, un tub uterin infectat sau cancer într -un tub.

Această abordare implică eliminarea unuia sau a ambelor ovare și a tuburilor uterale. Poate ajuta la tratarea cancerului ovarian, a endometriozei sau a torsiunii ovariene, care este răsucirea unui ovar. Chirurgul poate alege, de asemenea, această abordare a sarcinii ectopice.

histerectomie abdominală totală cu un salpingo-ooforectomie bilaterală (TAH-BSO) este o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta tuburile uterine, ovarele, uterul și col uterin.

Un medic poate recomanda acest lucru pentru persoanele cu perioade extrem de grele, sângerare severă, endometrioză, fibroame uterine, cancer sau o combinație.

Este important să discutăm în detaliu riscurile și beneficiile oricărei abordări cu medicul sau chirurgul.

la ce să vă așteptați înainte de operație

medicul sau chirurgul ar trebui să explice procedura generală și abordarea specifică. De asemenea, ar trebui să descrie:

  • Riscuri, beneficii și alternative la procedură
  • Durata preconizată a chirurgiei
  • Cât timp se poate aștepta persoana Pentru a rămâne în spital
  • Cât timp este probabil ca întreaga recuperare să ia

Dacă persoana decide să meargă mai departe cu procedura, un medic le va oferi probabil cu Instrucțiuni presurgice, care pot implica:

  • Nu mâncați sau beți după miezul nopții înainte de operație
  • Luând sau nu luând anumite medicamente înainte de operație
  • Temporar Abordarea de la luarea de diluatori de sânge, cu instrucțiuni speciale de la medicul care le -a prescris
  • Nu folosesc parfumuri, loțiuni sau pulberi cu o zi înainte de operație
  • Spălarea cu un săpun special sau șervețele la Reduceți riscul de infecție

în alte situații, inclusiv sarcina ectopică, un chirurg poate efectua o salpingectomie ca procedură de urgență.

Ce se întâmplă în timpul operației?

De obicei, o perso n primește un anestezic general și doarme și nu știe procedura.

În primul rând, un membru al echipei medicale potencialex mod de administrare va duce persoana pe un loc chirurgical și va administra anestezic.

un chirurg De obicei, va încerca să efectueze procedura folosind o abordare minim invazivă. Dacă nu pot accesa tuburile uterine în acest fel, acestea pot trece la o abordare chirurgicală deschisă.

Următoarele sunt pașii tipici într -un salpingectomie minim invaziv:

  1. Chirurgul face mici incizii în butonul buric și cel puțin alte două zone ale abdomenului.
  2. Intră instrumente, cum ar fi o cameră subțire pe un tub, numită laparoscop și un instrument de aspirație, în aceste incizii .
  3. Chirurgul umple abdomenul cu dioxid de carbon pentru a permite o mai bună vizualizare a organelor pelvine.
  4. Ei folosesc laparoscopul pentru a vizualiza organele pelvine și pentru a evalua sănătatea ambelor tuburi uterpiene , chiar dacă elimină doar unul.
  5. Chirurgul folosește instrumentele pentru a îndepărta tubul sau tuburile uterine și pentru a minimiza sângerarea.
  6. , apoi eliberează dioxidul de carbon, verificați sângerarea, și îndepărtați excesul de sânge sau lichid.
  7. Chirurgul elimină instrumentele și sigilează inciziile cu cusături sau materiale de legătură.
  8. Durata procedurii variază, în funcție de anatomia persoanei și de abordarea pe care o folosește chirurgul.

    la ce să vă așteptați de la recuperare

    după operație, Anestezia și profesioniștii de asistență medicală vor duce pacientul la o unitate de îngrijire post-anestezie sau o cameră de recuperare. Acolo, echipa va monitoriza semnele vitale și nivelurile de durere pentru a verifica orice complicații imediate și pentru a menține pacientul confortabil.

    În funcție de procedură și de răspunsul persoanei, pot părăsi spitalul în aceeași zi. Când operația este extinsă, ca și în cazul unui TAH-BSO, persoana poate avea nevoie să rămână peste noapte pentru o monitorizare atentă.

    persoana va primi o rețetă pentru medicamente pentru ameliorarea durerii și instrucțiuni privind îngrijirea inciziei chirurgicale și când să reia activitățile, cum ar fi dușul Procedură.

    Riscuri

    Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, o salpingectomie poate provoca complicații.

    Mărimea riscurilor depinde de abordare. De exemplu, un TAH-BSO este o procedură semnificativ mai invazivă și consumatoare de timp decât o salpingectomie parțială.

    În general, riscurile unei salpingectomie includ:

    • Sângerare
    • Infecție
    • Leziune la organele din apropiere
    • Reacții adverse la anestezie

    În plus, dacă un medic elimină unul sau Ambele tuburi uterine, pot împiedica fluxul de sânge către unul sau ambele ovare.

    Drept urmare, este posibil ca ovarele să nu poată transmite în mod adecvat hormonii pe care îi produc, iar acest lucru poate duce la menopauză de debut precoce.

    poate fi inversată operația?

    Un chirurg nu poate inversa o salpingectomie. Odată ce chirurgul a îndepărtat tubul sau tuburile, acestea nu pot fi reconectate.

    Acest lucru face ca procedura să fie diferită de o ligare tubală, care implică tăierea sau legarea tuburilor uterine.

    rezumat

    Un salpingectomie are mai multe utilizări, iar un chirurg poate folosi diverse abordări.

    Este important să discutăm în detaliu motivele, riscurile și opțiunile cu un medic sau un chirurg înainte de procedură.

    Durata recuperării depinde de abordarea chirurgicală și de sănătatea generală a persoanei.

    • Sarcina/Obstetrica
    • Sănătatea femeilor/ginecologia

    Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

    Experiences of students with assignment writing The Complete Guide to Price Marketing Techniques in Full and How They will Dramatically Improve your Conversions
    Experiences of students with assignment writing
    The Complete Guide to Price Marketing Techniques in Full and How They will Dramatically Improve your Conversions