Virușii, bacteriile, alergenii sau iritanții pot provoca pinkeye.


Virușii, bacteriile, alergenii sau iritanții pot provoca pinkeye.

Mă îmbrac ca un student la Bennington College. Când sunt cu soțul meu la un restaurant, mă voi uita la un grup de femei de 30 de ani și voi spune: "Au vârsta mea?" El va spune, "Nu, ai putea fi mama lor!" O să ajung să fiu o femeie de 90 de ani în blugi foarte strâmți și să-mi fac de rușine copiii pentru că nu am timp.

Soțul tău se trezește în jurul orei 2:30 a.m. în majoritatea zilelor și iese din casă înainte de zori pentru Bună dimineața America. Cum jonglați cu viața de familie?

Tot apartamentul este întuneric la 20:30. — copii, câini, toată lumea se duce la culcare. Mă culc la 8:30 și mă trezesc la 6. În ceea ce privește procesul de îmbătrânire, îmi este bine să dorm atât de mult. Luăm cina în familie la 6 în fiecare seară în timpul săptămânii. Eu gătesc majoritatea nopților, dar uneori George face, apoi luăm cina împreună și apoi terminăm temele sau cititul și ne uităm la o emisiune TV împreună. George plimbă câinii în timp ce copiii se spală pe dinți și se bagă în pantalonii lor pufoși, iar la 20:00. suntem cu toții în patul nostru împreună și ne uităm Familie modernă, Negricios, sau Proiectul Mindy. Apoi, la 8:30, e noapte bună.

Ce este de obicei la cină?

Am învățat că ori de câte ori mă rătăcesc și încerc ceva care nu este normal, nu merită. Am depus tot acest efort în asta și ei sunt ca, "Bleah!" Avem puiul nostru standard Parm, curcanul bolognese și puiul fript. Mă rostogolesc cu cele mai mari hituri. Și avem mereu o salată mare.

A continuat

Care sunt unele dintre problemele cu care vă confruntați pe măsură ce fiicele voastre se apropie de anii adolescenței?

Cu copilul meu de 10 ani, chiar nu avem probleme. Este încă o fetiță. Ea este doar unicorni și pisoi și căței. Copilul meu de 12 ani tocmai începe Pubertatea. Ea cunoaște foarte bine acest lucru de la școală și dă vina pe hormoni pentru multe lucruri — pentru că mă aude că dau vina pe hormoni.

Cum se simt ei în legătură cu poveștile lor în cartea ta?

Îl verific cu ei. Inițial s-a vorbit despre această carte că este o carte amuzantă pentru părinți și m-am gândit: "Nu este chiar corect pentru copiii mei." Lucrurile pe care le-am scris, le-am spus că le scriu și, dacă ea era în ele, l-am lăsat pe copilul meu de 12 ani să le citească. Singura ei notă a fost: "Nicki Minaj nu este icoana mea de modă." Eu as spune, "Știu că!" Dar am vrut să-l folosesc ca pe o glumă pentru a sublinia un punct despre lupta cu ceea ce ar putea purta.

Fiicele tale au probleme de rivalitate între frați?

Îi spun mereu pisoi într-o cutie, pentru că pot fi cu adevărat jucăuși și prieteni unul celuilalt și pot petrece timpul și sunt adorabili, mai ales când se conectează la muzică sau ceva drăguț pe Instagram sau un film. Apoi mai este, "Eu sunt cel mai mare, tu ești fratele mai mic" rivalitate. Ei vorbesc, totuși. Nu prea se apucă să lovească. Cred că de câteva ori au spus: "Ești prost, ești gras," și am ciupit asta din boboc.

Glumești că te trântești prin casă în pantaloni de trening cu Milk Duds. Este cu adevărat adevărat?

Mi-aș dori să nu fie adevărat. Trăiesc cu o persoană super-performantă și mă înnebunește. Dar sunt o creatură a confortului.

Găsiți mai multe articole, răsfoiți problemele din trecut și citiți numărul actual al "Revista WebMD."

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de Hansa D. Bhargava, MD pe 27 mai 2015

Surse

SURSĂ:

Ali Wentworth, actriță, mamă.

Cel mai bun prieten al copilului tău a dezvoltat o erupție cutanată. Trei colegi de clasă au fost trimiși acasă cu gripă. Se pare că oriunde îți duci copilul, oamenii tușesc și strănută. Când ar trebui să fii îngrijorat? Ce poti face?

Acest ghid despre bolile comune la copii vă explică care sunt și care nu sunt contagioase. De asemenea, oferă sfaturi despre cum să vă mențineți copilul sănătos sau să-l puneți pe drumul spre recuperare.

Răceală și gripă: contagioase

Nu e de mirare că se numește uzual răceală — copilul mediu preșcolar și elementar suferă între șase și 10 răceli pe an. Simptomele răcelii – inclusiv durerea în gât, curgerea nasului, tusea, strănutul și oboseala – pot dura de la câteva zile la două săptămâni.

Cum se răspândește. Virușii răcelii ajung la copii prin picături în aer atunci când o persoană bolnavă tușește sau strănută. Copiii se răcesc și prin contactul direct cu prietenii adulmecați sau prin atingerea suprafețelor germinate — cum ar fi jucăriile sau birourile de la clasă — și apoi atingându-și fața, în special gura sau ochii.

Prevenirea. Vaccinarea anuală a copilului este cea mai bună modalitate de a preveni gripa. De asemenea, le puteți reduce riscul de răceală sau gripă, învățându-i să se spele des pe mâini cu apă caldă și săpun. De asemenea, copiii ar trebui să învețe să evite contactul strâns și să împartă alimente și ustensile cu alte persoane. De asemenea, trebuie să evite să-și bage mâinile și alte articole nealimentare în gură.

Tratament. Deși nu există leac pentru răceală, poți să-ți faci copilul mai confortabil atunci când are unul. Dați-le acetaminofen pentru durere și multe lichide. Gargara cu apă sărată poate ameliora durerea în gât, iar aburul ajută la eliminarea congestiei. Dacă simptomele răcelii sunt însoțite de febră mare, dureri musculare severe și epuizare, copilul dumneavoastră poate avea gripă. Discutați cu medicul lor despre alte modalități de a atenua simptomele.

Boala mâinii, piciorului și gurii: contagioasă

Boala mâinii, piciorului și gurii este o boală virală frecventă care afectează cel mai adesea bebelușii și copiii sub 5 ani. Simptomele includ febră, răni bucale și erupții cutanate.

Cum se răspândește. Virușii care provoacă boala mâinilor, picioarelor și gurii se transmit prin saliva, mucusul nazal, materia fecală și lichidul din veziculele bucale ale persoanelor infectate. Copilul dumneavoastră îl poate prinde și atingând orice lucru atins de o persoană care o are.

A continuat

Prevenirea. Spălarea frecventă a mâinilor ajută la prevenirea răspândirii bolii mâinilor, picioarelor și bucalei. De asemenea, copilul dumneavoastră ar trebui să evite contactul strâns sau să împartă alimente sau ustensile cu alți copii. Dacă un copil infectat a fost în casa dumneavoastră, spălați jucăriile și suprafețele de uz casnic care pot adăposti microbii. Apoi dezinfectați-le, folosind 1 lingură de înălbitor la 4 căni de apă.

Tratament. Nu există un tratament specific pentru boala mâinii, piciorului și gurii. Deoarece este cauzată de un virus, antibioticele nu sunt necesare. Dar există lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor copilului dumneavoastră. Dați acetaminofen pentru durere și febră. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda utilizarea apelor de gură și a spray-urilor analgezice pentru a amorți rănile dureroase ale gurii. Și asigură-te că copilul tău primește suficiente lichide pentru a te asigura că nu se deshidratează. Dacă nu sunteți sigur de cât au nevoie sau dacă sunteți îngrijorat de oricare dintre simptomele lor, sunați la medic.

Pinkeye: contagios

Ochiul roz, sau conjunctivita, este o iritație a ochiului și a mucoasei pleoapei. Simptomele pot include mâncărime, arsură, roșeață, lăcrimare sau scurgere crescută, sensibilitate la lumină și formarea de cruste pe pleoape sau gene.

Cum se răspândește. Virușii, bacteriile, alergenii sau iritanții pot provoca pinkeye. Atunci când un virus sau o bacterie este cauza, copiii îl pot prinde cu ușurință atingând o suprafață contaminată și apoi atingându-și ochii.

Prevenirea. Pentru a vă proteja copiii și pe dumneavoastră înșivă, spălați-vă mâinile frecvent cu săpun și apă caldă. Când săpunul și apa nu sunt disponibile, utilizați un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Nu permiteți copiilor să împartă prosoape, perne, prosoape sau alte articole cu cineva care este infectat. Dacă tu sau altcineva din casa ta are pinkeye, spălați fețele de pernă, cearșafurile, prosoapele și prosoapele în apă fierbinte și detergent pentru a evita răspândirea acestora.

Tratament. Conjunctivita ușoară se ameliorează adesea de la sine. Lacrimile artificiale și pachetele reci pot ajuta la ameliorarea uscăciunii și a inflamației. Dacă copilul dumneavoastră are dureri de ochi, febră, probleme de vedere, dureri de cap sau roșeață intensă sau nu se ameliorează în câteva zile, sunați-i medicul. Este posibil să aibă nevoie de medicamente pe bază de prescripție medicală.

A continuat

Gripa stomacală: contagioasă

"Gripa de stomac" nu este de fapt gripa (gripa), ci gastroenterita, un stomac deranjat de obicei cauzat de un virus. Simptomele pot include dureri abdominale, crampe, diaree, febră și vărsături. Ele pot include, de asemenea, o erupție cutanată. De obicei, se îmbunătățesc în câteva zile.

Cum se răspândește. Copilul dumneavoastră poate avea gastroenterită prin contactul apropiat cu cineva care o are sau prin consumul de alimente care au fost preparate sau atinse de cineva care o are.

Prevenirea. Încercați să țineți copilul departe de persoanele care au gripă la stomac. Învață-i să se spele des pe mâini, în special înainte de a mânca și după ce au folosit baia. Învață-ți copilul să evite să împartă alimente și ustensile cu alți copii. Învață-i să nu-și bage degetele în gură.

Tratament. Nu există un tratament specific pentru gripa stomacală. Oferă-i copilului tău palete și lichide extra clare pentru a te asigura că rămâne bine hidratat. De asemenea, ar trebui să se odihnească. Evitați alimentele picante și prăjelile. Dați la început cantități mici de alimente fade, cum ar fi gelatină, pâine prăjită, biscuiți, orez sau banane. Puteți chiar să luați în considerare adăugarea unui probiotic pentru a crește bacteriile sănătoase și normale din intestinul lor. Apoi reveniți la dieta lor obișnuită, dar hrăniți-le în cantități mici în mod frecvent. Dacă credeți că copilul dumneavoastră nu bea suficient sau nu micșorează suficient (un copil de 1 ani sau mai mare trebuie să anuleze cel puțin o dată la patru ore), adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă micuțul tău are mai puțin de 1 și are vărsături sau diaree, consultă-ți medicul.

A cincea boală ("Obraz plesnit"): Contagios

Această boală virală afectează de obicei copiii de vârstă școlară, cel mai frecvent iarna și primăvara. De obicei, începe cu febră scăzută, dureri de cap și nas înfundat sau curgător. Dar simptomul primar este o erupție roșie aprinsă care începe pe obraji — dând aspectul de obraji palmiți — și poate progresa la trunchi, brațe și picioare.

Cum se răspândește. Parvovirusul B19, care cauzează a cincea boală, se răspândește prin saliva, spută și mucusul nazal.

Prevenirea. A cincea boală este cea mai contagioasă în "nas înfundat" faza, înainte de a începe erupția, deci este dificil de prevenit. Cea mai bună apărare a copilului dumneavoastră este să evite contactul cu copiii care tusesc și strănută. Spălarea frecventă a mâinilor – mai ales înainte de a le atinge ochii, nasul sau gura – ajută, de asemenea.

Tratament. A cincea boală este de obicei ușoară și nu necesită alt tratament decât odihnă. Dacă este necesar, acetaminofenul sau medicamentele împotriva mâncărimii pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, parvovirusul B19 poate provoca complicații grave la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau anemie cronică sau la femeile însărcinate. Atunci este important să vezi un medic.

A continuat

Eczemă: nu este contagioasă

Eczeme, sau "Dermatita atopica," afectează aproximativ unul din 10 bebeluși și copii. Simptomele pot începe înainte de prima aniversare a copilului și aproape întotdeauna până la vârsta de 5 ani. Eczema începe ca o erupție cutanată cu mâncărime pe față, coate sau genunchi, care se poate extinde în alte zone, inclusiv scalpul și în spatele urechilor. Erupția cutanată se poate îmbunătăți https://produsrecenzie.top/ și chiar dispare uneori, dar continuă să revină.

Cauză. Se crede că genele și factorii de mediu – cum ar fi alimentele, polenul, praful, părul animalului – cauzează eczeme. Copiii cu eczeme au un risc crescut de a avea alergii și astm.

Prevenirea. Nu-ți poți împiedica copilul să facă eczeme, dar poți ajuta la prevenirea apariției eczemei. Pielea uscată este un declanșator, așa că hidratează pielea copilului tău des, mai ales după băi. Pune-i să poarte haine moi din țesături care "a respira" precum bumbacul. Evita sapunurile sau lotiunile parfumate precum si baile cu bule, deoarece pot irita pielea. De asemenea, nu folosiți excesiv săpunul, deoarece poate usca pielea. Băile cu fulgi de ovăz pot ajuta la prevenirea erupțiilor. Recunoașteți semnele de infecție a pielii și tratați-le din timp.

Tratament. Băile reci pot ajuta la ameliorarea mâncărimii. Medicul copilului dumneavoastră poate avea alte sfaturi și poate prescrie tratament, dacă este necesar. Acestea pot include creme sau unguente cu corticosteroizi, medicamente topice, preparate de gudron, antihistaminice pentru ameliorarea mâncărimii și antibiotice orale sau topice pentru infecțiile care pot însoți erupțiile.

Infecția urechii: nu este contagioasă

Majoritatea copiilor au cel puțin o infecție a urechii medii până la vârsta de 2 ani. Răceala sau alergiile pot determina creșterea bacteriilor în urechea medie a copilului, blocând trompele lui Eustachio, care leagă urechea medie de gât. Acest lucru poate provoca durere, febră și, uneori, dificultăți de auz.

Cauză. Deși copiii nu pot lua infecții ale urechii de la alți copii, ei pot răci, ceea ce face ca infecțiile urechii să fie mai probabile.

Prevenirea. Pentru a reduce riscul de infecții ale urechii, ajutați-vă copilul să păstreze o distanță sănătoasă față de persoanele bolnave și să se spele des pe mâini. Evitați să le expuneți la fumul de țigară, care poate crește riscul de infecție a urechii. Și nu-i lăsați să bea sticle în timp ce stau întinși.

Tratament. Dacă copilul dumneavoastră are dureri și febră de la o infecție a urechii, dați acetaminofen pentru a-i face confortabil și consultați un medic. Pot avea nevoie de antibiotice, deși multe infecții ale urechii dispar de la sine la copiii cu vârsta mai mare de 2 ani. Majoritatea simptomelor infecției urechii dispar în câteva zile după începerea tratamentului cu antibiotice.

Fiecare an va fi interesant pe măsură ce fiica ta crește, iar vârsta de 10 ani nu face excepție. Este un an în care vor suferi schimbări majore în toate domeniile vieții lor.

Dezvoltare mentală și fizică

Fetele cresc mai repede decât băieții și pot avea o creștere majoră la 10 ani. Fiica ta ar putea începe să dea primele semne de pubertate, așa că sânii lor pot începe să se formeze. Pe măsură ce corpul lor începe să se dezvolte, imaginea corporală poate începe să devină o problemă. Urmăriți deschiderile în conversație în care puteți vorbi cu ei despre asta.

De asemenea, o vei vedea devenind mai puternică și având un echilibru și o coordonare mai bune. Probabil că vor avea multă energie și le va plăcea să alerge, să sară, să se cațere și să alunece. Acesta ar putea fi un moment bun pentru a-i încuraja să facă sport.

Social

Majoritatea fetelor de 10 ani sunt foarte iubitoare față de familiile lor și îngrijesc frații și surorile mai mici și animalele de companie. Prietenii lor vor fi probabil în mare parte fete și le vor fi foarte loiali. Vor avea un puternic simț al binelui și al răului – și probabil le va plăcea să vorbească, mult. S-ar putea, de asemenea, să se bucure de puțin timp liniștit în camera lor și de mai multă intimitate.

Academic

La 10 ani, fiica ta ar trebui să aibă abilități bune de scris, iar până în clasa a cincea să citească cărți care sunt mai provocatoare. 

Ar trebui să poată face cele mai multe dintre următoarele:

Subliniază ideea principală a ceva pe care l-au citit Explicați modul în care autorul a folosit faptele pentru a-și susține ideile Înțelegeți informațiile detaliate în desene, cronologie și diagrame Luați notițe, organizați fapte și scrieți rapoarte din material Participați la discuțiile din clasă și împărtășiți propriile idei

La matematică, ei ar trebui să fie capabili să facă probleme cu cuvinte mai dificile și să lucreze cu fracții și zecimale.

Dacă credeți că copilul dumneavoastră se luptă la școală, discutați cu profesorul său pentru a vedea dacă aveți motive să vă îngrijorați. Profesorul lor poate sugera și modalități în care îi puteți ajuta cu temele școlare și îi puteți menține interesați de învățare.

Rolul tau

În timp ce fiicei tale îi place să fie cu prietenii lor, tu ești încă important în viața lor. Arată-ți sprijinul participând la toate activitățile lor și fii pozitiv în feedback-ul tău. Concentrează-te pe succese și, dacă trebuie să le corectezi într-un fel, fă-o unul la unu și nu în fața prietenilor lor. Fiecare prieten și membru al familiei este unic și cu toții ne dezvoltăm în ritmuri diferite.

A continuat

În mod ideal, timpul de ecran ar trebui să nu depășească 2 ore pe zi.

6 Effortless Ways to Try to make Studying Pleasurable What Is a C Corporation?
6 Effortless Ways to Try to make Studying Pleasurable
What Is a C Corporation?